Corona: stralenkrans om een verduisterende zon

Corona… Je kan er niet omheen en het lijkt alles te beheersen…

Hoe is dat voor jou? Hoe gaat het met jou? Voel je vertrouwen, ook al weet je niet hoe het allemaal zal gaan verlopen? Of ben je bang, overheerst de angst?

Ik zie de paniek om me heen. Ik zie mensen volledig blokkeren en verstijven van angst. We worden overladen met vreselijke berichten. Echter, nergens hoor je dat slechts 80% van alle mensen die met het Covid-19 virus besmet raken enkel lichte verkoudheidsklachten krijgen. Dat betekent dat maar 20% echt ziek wordt en nog eens een klein percentage daarvan in het ziekenhuis terecht komt.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil zeker niet bagatelliseren. Er is wel degelijk iets gigantisch aan de hand in de wereld. Het is ongrijpbaar, laat zich niet plannen en dat maakt veel mensen angstig.

Hoe zou het zijn als we nou eens een hele andere blik werpen op corona. Als we deze tijd van zoveel mogelijk thuisblijven, eens zouden zien als een uitnodiging om niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk naar binnen te keren.

Letterlijk betekent Corona ‘stralenkrans om een verduisterende zon’. Het gaat over hoe jij jouw licht kan laten stralen. Over zelfvertrouwen, over zijn wie je bent.

Het is een hele heftige tijd waarin we nu leven. Tegelijkertijd is het een hele mooie en bijzondere tijd. Wanneer we ons niet laten leiden door de angst en kunnen kijken naar het totaal, het grote geheel. De hele wereld, met alles wat daarbij hoort. De natuur, de dieren, de mensen.

Deze tijd laat ons heel goed zien dat alles en iedereen met elkaar in verbinding staat. We zijn geen losse ‘eilandjes’, maar hebben elkaar en alles om ons heen nodig. De natuur herstelt in deze bizarre tijd. Nu we allemaal zoveel mogelijk binnen blijven, worden we uitgedaagd ook figuurlijk naar binnen te gaan. In onszelf te kijken: Wie ben ik? Wat heb ik nodig? Wat heb ik te bieden?

Deze tijd nodigt ons uit om van ons hoofd naar ons hart te gaan. Van harD werken naar harT werken.

We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk.

Wanneer je veel angst en onrust ervaart, neem dan vrijblijvend contact met me op. Ik help je graag meer rust te creëren in je hoofd en je hart.