Familie opstelling: Laat de liefde weer stromen!

Familie relaties zijn misschien wel het ingewikkeldste wat er is. Vooral vrouwenlijnen. De verbinding met onze bloedverwanten is er al voor we geboren zijn. Toch kunnen we die verbinding niet altijd voelen.

Vaak ontstaat er gedoe binnen familierelaties. En heel vaak spelen daarbij dingen uit het verleden een rol. Denk aan familie geheimen. Bijvoorbeeld (sexueel) misbruik, (huiselijk) geweld. Wanneer dergelijke traumatische gebeurtenissen in de doofpot verdwijnen, staat er ergens in het familie systeem iemand op om de orde te herstellen: Iemand gaat ’tegen het systeem aanschoppen’, veelal onbewust, om de verborgen verstrikkingen zichtbaar te maken en te openen, zodat de liefde weer kan gaan stromen.

Je krijgt:

  • Een voorgesprek waarin we jouw (hulp)vraag concreet maken.
  • Wanneer dit goed voelt, gaan we meteen door met een (tafel)-familieopstelling.
  • Tijdens de opstelling hoef je niet te praten, het veld laat zien wat zichtbaar mag worden. Ik begeleid je hierbij, op jouw tempo, we nemen de tijd.
  • We zijn ongeveer 1,5 tot 2 uur samen aan het werk. Houd er rekening mee dat een familie opstelling zeer intensief kan zijn. Plan die dag voldoende rust in voor jezelf en drink veel water.
  • Een familie opstelling is ook zeer efficiënt om de verstrikkingen in een samengesteld gezin zichtbaar te maken. Er lopen dan meerdere familie systemen door elkaar en dat brengt verwarring en onrust.

Familie opstelling; als je de liefde weer wilt laten stromen!