Welk alternatief kies jij?

 

In onze westerse wereld spreken we van reguliere en alternatieve zorg en hulpverlening. Maar wat betekenen deze termen? ‘Regulier’ is volgens Van Dale ‘regelmatig, volgens orde’. Over ‘alternatief’ zegt Van Dale:

  1. De keus laten tussen twee zaken of mogelijkheden
  2. Anders dan de massa

Regelmatig, volgens orde. Oftewel; volgens een vast patroon. Er staat niets over een totaalbeeld. Over alle opties bekijken. Er van uit gaande dat een mens meer is dan een in vlees verpakte robot, is het dan niet vreemd, dat we de wetenschappelijke manier van naar mensen kijken regulier noemen en wanneer lichaam, geest en ziel in beeld gebracht worden we dat alternatief noemen?

Misschien schop ik hiermee sommige mensen tegen hun schenen. Dat is geenszins mijn bedoeling. Ik wil je wel graag prikkelen, wakker maken. Aanmoedigen zelf na te denken hoe dit voor jou voelt, in plaats van uit gewoonte met de massa mee te lopen. Want dat is vaak hoe het gaat. Wij mensen doen heel veel dingen ‘gewoon’ omdat ‘iedereen dat zo doet’ of ‘omdat je het zo gewend bent’… zonder erbij stil te staan waarom we de dingen doen zoals we ze doen. We volgen onbewust de massa en doen onbewust wat we denken dat normaal is of van ons verwacht wordt.

Nu zeg ik niet dat ik tegen reguliere zorg ben of dat de wetenschap niet deugd. In tegendeel. Ik daag je enkel uit eens breder te kijken. En misschien doe je dat al. Geef jij jezelf de keus hoe je iets wil benaderen? Ga jij op zoek naar alternatieven? Of bewandel jij automatisch het pad wat al uitgesleten is door je voorgangers? En dan heb ik het niet alleen over de gezondheidszorg natuurlijk. Hoe sta jij in het leven? Hoe ga jij om met moeilijke situaties of tegenslagen? Ga je zelf op onderzoek, ben je leergierig, nieuwsgierig, wanneer er uitdagingen op je pad komen? Misschien zit jij heel comfortabel in jouw leven en heb je geen behoefte aan verandering. Misschien gaan de dingen in jouw leven niet zoals je zou willen. Dan nodig ik je graag uit om eens bewuster naar jezelf te kijken. Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Ik help je graag op weg jouw eigen koers te ontdekken, bel of mail me gerust voor vrijblijvend advies. Veel plezier op jouw ontdekkingsreis!