Geluksmomentjes verzamelen

In een tijd als deze kan het soms erg moeilijk zijn om positief te blijven. Wanneer iets niet meer kan of mag wat eerst vanzelfsprekend was, word je je ervan bewust dat je datgene wat zo fijn was voor lief hebt genomen. Voor veel mensen zal dit herkenbaar klinken. Het mooie is, hoe lastig soms ook; het zijn juist de moeilijke dingen in het leven waar we zo ontzettend veel van leren. Zonder schuren geen glans!

De kunst is om ook dan, wanneer het moeilijk is, je focus te leggen op waar je wel blij van wordt. Hoe klein die momentjes soms ook zijn, ze zijn er altijd. En ook hier geldt: dat wat je aandacht geeft groeit! Iedere dag opnieuw heb jij de keuze: Focus ik op alles wat ‘mis’ gaat of richt ik mijn aandacht op de mooie momenten, die er ook écht zijn, al lijkt het soms heel donker.

Begin daarom je dag met een paar minuutjes voor jezelf. Voordat je in de actie schiet, even, al is het maar 2 minuutjes, je ogen dicht doen, rustig ademen. Ga met al je aandacht naar een positieve gedachte. Bedenk waar je die dag je aandacht op wil richten. Met welke intentie wil jij deze dag doorgaan. Er zijn 4 intenties die voor iedereen van belang zijn. Wanneer jouw intentie zuiver en oprecht is zal dit je helpen je leven te kunnen leven zoals jij dat wilt.

  • Leef vanuit liefde; wees lief voor anderen maar zeker ook voor jezelf. Probeer niet te oordelen.
  • Leef vanuit vertrouwen; vertrouw erop dat alles precies zo is zoals het bedoeld is. Probeer te kijken naar wat jij kan leren uit de situatie waarin je zit. Vertrouw erop dat het goed komt.
  • Leef met rust in je hoofd en in jezelf; neem de tijd om te ontspannen. Wandelen in de natuur, mediteren. Doe wat goed voor jou is en je zal meer rust ervaren.
  • Leef zonder innerlijke weerstand; accepteer wat is. Leef in dit moment. Niet gisteren, niet morgen. Leef zo veel mogelijk in het nu.

Zo verzamel je geluksmomentjes. Zo’n klein momentje aan de start van je dag, kan je dag maken of breken. Doe dit ook voor je gaat slapen. Overloop je dag en ga met je aandacht naar die momenten, hoe klein soms ook, waar je dankbaar voor bent. Sluit met die gedachten je ogen. Welterusten!